Mistä harrastus aikuiselle?

Lapset harrastavat jatkuvasti. Vanhempien panokseksi näissä harrastuksissa jää usein kuskina toimiminen ja katsomossa kannustaminen sekä tietysti koko lystin kustantaminen. Asia on kuitenkin niin, että lasten harrastusten lomasta vanhemman on tehtävä itselleenkin aikaa. Nykyään on tarjolla vaikka millaisia harrastuksia, joista jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Vinkki: jos et mitenkään keksi, mikä sinua voisi kiinnostaa, katsasta paikallisen kansalaisopiston tarjonta sen nettisivuilta tai kotiin jaettavasta lehtisestä. Saatat löytää harrastuksen, jonka olemassaolosta olet ollut tähän saakka täysin tiedoton!

Kielten opiskelu ei ole turhaa aikuisenakaan

Sanotaan, että mikään ei ole parempi sijoitus tulevaisuuteen, kuin uuden kielen opiskelu. Ei niin, eikä se aikuisenakaan ole vielä liian myöhäistä! Tsekkaa paikkakuntasi kielikurssitarjonta ja ilmoittaudu itseäsi kiinnostavan kielen alkeiskurssille. Kukaties vaikka kielen opittuasi pääsisit vielä reissuun ja pääsisit hyödyntämään oppimaasi käytännössä.

Ohjatut ryhmäliikuntatunnit ovat sosiaalinen tapahtuma ja kasvattavat kuntoa

Ohjattuja ryhmäliikuntatunteja löytyy kaikille: on vauhdikasta zumbaa, kuntoa kohottavaa kahvakuulaa ja rentouttavaa joogaa. Sen lisäksi, että nämä kaikki ovat keholle ja mielelle hyödyllisiä, on niissä jokaisessa myös sosiaalinen aspekti: pääset näkemään muita ihmisiä ja harrastamaan yhdessä. Mikset ottaisi vaikkapa kaveriakin mukaan tunnille?

Kokkauskurssilta voi saada inspiraation myös arkiseen ruoanlaittoon

Oli kyseessä sitten vasta-alkajan makaroninkeittokurssi tai kolmen ruokalajin viiden tähden aterian opetuskurssi, on ruoanlaitto (ja varsinkin syöminen!) varmasti monelle enemmän kuin mieleen. Kurssit tarjoavat maittavan tavan oppimiseen, ja niistä saa varmasti lisää kipinää myös arkiseen ruoanlaittoon. Miltäpä kuulostaisi vaikkapa kiinalaisen keittiön saloihin opastava kurssi?

Taidetunneilla voi päästää luovuutensa kukkimaan

Taidetunteja on tarjolla laidasta laitaan. Olit sitten kiinnostunut hiilellä, lyijykynällä, pastellilla, tussilla, öljyillä tai vesiväreillä työskentelystä, löytyy sinulle varmasti mieleinen kurssi laajasta valikoimasta. Taitotasolla ei ole väliä: sitähän varten opetus on, että aina voi oppia uutta!

Käsityötunnilla voivat saada alkunsa käytännölliset kodintekstiilit

Käsityötuntejakin on tarjolla ihan jokaiselle. Halusit sitten neuloa sukkia tai ommella pöytäliinoja tai vaatteita, löytyy kursseista varmasti juuri sellainen, joka palvelee toiveitasi. Ja mikä parasta, oman tekeleensä saa ottaa mukaan kotiin, joten kurssin päätyttyä olet yhtä uniikkia tekelettä rikkaampi!