Lemmikinkin kanssa voi harrastaa monenlaista

Kaikilla perheenjäsenillä on jo jokin harrastus. Minulla zumba joka torstai, Jari käy poikien kanssa salilla maanantaisin, Netalla on kuviskerho koulun jälkeen ja Aarolla vauvajumppa perjantaisin. Hetkinen… Entäs Musti? Voisiko eläintenkin maailmaa avartaa harrastamalla heidän kanssaan jotakin? Voisiko tämä lähentää lemmikkiä ja omistajaa entisestään?

Koirille on tarjolla runsaasti vaihtoehtoja

Eläinmaailmasta ehkä juurikin koiralle on tarjolla laajin kirjo erilaisia harrastuksia, eikä ihmekään: onhan koira aktiivinen, utelias ja oppimishaluinen lemmikki, jolta ei energia lopu kesken. Koiran kanssa voi harrastaa vaikkapa tottelevaisuuskoulutusta, agilityä tai näyttelyitä. Tai miltä kuulostaisi vaikkapa koirauinti?

Kissakin voi harrastaa aktiivisuutta vaativia lajeja – usko tai älä!

Kissasta saattaa tulla ensimmäisenä mieleen laiska karvakasa, jonka suosikkiajanvietteisiin kuuluu lähinnä nukkuminen ja syöminen ja osa-aikaisesti omistajansa hermoille käyminen aamu kuudelta sunnuntaisin, kun omistajalla on viikon ainoa ja ansaittu vapaapäivä suurella A:lla. Monelle voikin tulla yllätyksenä se, että tämänkin uppiniskaisen lemmikin kanssa voi harrastaa vaikka mitä – ja eläin vieläpä nauttii siitä. Tiesitkö, että agility ei suinkaan ole vain koirien juttu? Myös kissat voivat tulla siinä erittäin taitavaksi. Myös kissanäyttelyt ovat joidenkin jokaviikkoinen harrastus joiden takia matkustellaan ympäri Suomea ja jopa maailmaa ja yövytään kalliissa hotelleissa, jotta päästään sosiaalistumaan muiden kissaihmisten kanssa ja saadaan Misselle toinen toistaan hienompia nimikkeitä ja ruusukkeita sekä pokaaleja.

Hevosurheilu on mukavaa niin lemmikille kuin omistajallekin

Ratsastus on monen pikkutytön unelma. Oikein toteutettuna se on myös urheilulliselle hevoselle mukava harrastus. Jos perheestä löytyy oma hevonen, on sen joka päiväinen hoitaminen ja ratsastaminen varmasti välillä rankkaa, mutta suurin osa rakastaa hevosiaan kuin perheenjäseniään ja hevoset ovat enemmänkin elämäntapa kuin lemmikki. Harrastusmahdollisuudet ovat rajattomat!

Vaikkapa lapsi voi harrastaa jyrsijän kanssa

Jyrsijät ovat pieniä ja välillä jopa aliarvioituja lemmikkejä. Ne ovat suloisia ja tuovat omistajalleen runsaasti iloa ulkonäöllään, mutta yllättäen myös niiden kanssa on runsaasti harrastusmahdollisuuksia. Miltä kuulostaisi vaikkapa näyttelyt tai agility? Kyllä, luit oikein. Agilityä voi harrastaa myös vaikkapa hiiren, rotan tai kanin kanssa. Se ei suinkaan ole vain koirien etuoikeus!