Eri ikäluokille sopivaa ajanvietettä

Varsinkin jos perheestäsi löytyy eri ikäluokkien edustajia, voi kaikille olla vaikeaa löytää sopivaa tekemistä. Nykyään harrastuksia on kuitenkin tarjolla aivan kaikille vauvasta vaariin, joten joka ikisille löytyy varmasti mielekästä tekemistä ennennäkemättömän laajasta valikoimasta.

Vauvankin kanssa voi harrastaa

Kun vauva syntyy, varsinkin jos lapsi on perheen ensimmäinen, ovat vanhemmat yleensä innoissaan uudesta tulokkaasta. Pian päälle iskee kuitenkin väistämättä arki. Mistä löytyisi tekemistä, ettei tuore äiti jää vauvan kanssa jumiin kotiin?

Totuus on se, että nykyään ihan pienenkin vauvan kanssa voi harrastaa vaikka mitä. Vauvoille on tarjolla niin jumppaa, kahviloita kuin uintiakin, ja vauvan uusien kokemusten lisäksi myös äiti pääsee tuulettumaan ja saa seuraa ja vertaistukea kaltaisistaan tuoreista äideistä.

Taaperolle on runsas harrastustarjonta

Kun vauva kasvaa, päästään aktiiviseen taaperoikään. Tällöin energiaa tuntuu riittävän vaikka muille jakaa, ja vanhemmat alkavat vääjäämättä miettiä keinoja saada muksulleen mielekästä tekemistä energian purkamiseksi.

Taaperoille on vanhempien onneksi tarjolla laaja kirjo kaikenlaista tekemistä, joka kehittää heidän osaamistaan ja taitojaan. Urheilullinen taapero nauttii varmasti kirppusirkuksesta, kun taas musikaalinen muksu on varmasti onnellisimmillaan muskarissa.

Kouluikäinen lapsi voi käydä harrastuksissa jo itsenäisestikin

Kun päästään kouluikään, vanhempien ei enää tarvitse aina olla harrastuksissa mukana, mikä helpottaa vanhempienkin ajankäyttöä. Jos harrastuspaikka löytyy läheltä, ei lasta tarvitse edes kuskata, vaan hän voi taittaa matkansa itse.

Lapsille harrastuksia on tarjolla kaikissa kategorioissa: on aktiivista urheilua kaikissa mahdollisissa lajeissa, ja luovemmalle lapselle on tarjolla niin käsityö- kuin kuviskerhojakin.

Teini valitsee harrastuksensa itse

Teinille on yleensä muotoutunut jo jonkinmoinen minäkuva, joten häntä ei tarvitse opastaa harrastuksen valinnassa. Teini-iässä moni harrastus saattaa myös jäädä taakse, kun uudet kiinnostukset ottavat teinistä vallan.

Aikuinen tarvitsee omaa aikaa

Lasten harrastusten vastapainoksi myös aikuinen tarvitsee omaa aikaa. Aikuisille on tarjolla jos jonkinlaisia harrastuksia, joista voi valita mieleisensä. Jos ei mitenkään tunnu itse keksivän mitään sopivaa, kannattaa katsastaa paikallisen kansalaisopiston tarjonta. Haluaisitko osallistua ohjatulle ryhmäliikuntatunnille, käsityöklubiin vai olisiko vaikkapa uuden kielen oppiminen sinua kiinnostava aihe?